Még több beton kell Debrecennek?!

Az LMP Hajdú – Bihar megyei szervezete és jómagam mint az LMP – Magyarország Zöld pártjának képviselőjelöltje is szomorúan vettük tudomásul, hogy Debrecen város közgyűlése a mai nap folyamán nagy egyetértésben, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett elfogadta a Bethlen utca és az Egyetem sugárút kétszer kétsávossá bővítését.

Szerintünk ez egy hibás irány, hiszen ahol új utat nyitunk meg, ott automatikusan növekszik a forgalom. Ez a szakasz sajnos így is nagy por- és zajterhelést kap, nem beszélve az autók által kibocsátott károsanyagokról. Nem csak ez teszi hibássá ezt a beruházást.

Debrecen városvezetése szereti hangoztatni a zöld programjait és a Future of Debrecen kezdeményezést. Ha komolyan gondolnák és értenék, mit jelent zöldnek lenni, akkor a belvárosi forgalomcsillapítás és a sétáló övezetek bővítése lenne az irány. Hiszen kitől veszik el most is a területet a bővítéshez? A gyalogosoktól, kerékpárosoktól és a fáktól, mivel épületeket nem bontanak le hozzá, bár akkor is az emberektől vennék el a területet.

Szerintünk a helyes irány: kevesebb autó, több kerékpár, kevesebb beton, több zöldfelület.
Ezért kérjük Debrecen polgárait, fejezzék ki tiltakozásukat. Első lépésként kérem, hogy mondjanak véleményt erről az ügyről is és több olyan kérdésről is, amiben eddig a politikusok elfelejtették önöket megkérdezni:
https://jarmipeter.hu/konzultacio/

Zöldnek lenni nem alap, hanem küldetés, mert mi zöldek tudjuk, mit kell tenni. Kérem Önöket, álljunk ki együtt egy élhető város mellett.

Jármi Péter,
az LMP- Magyarország Zöld Pártjának jelöltje a Hajdú Bihar megye 02-es sz. egyéni választókörzetben

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!