Mennyire lehet komolyan venni a kormány Zöld Konzultációját, ha egy szóval sem szerepel benne az akkumulátorgyár kifejezés?

Úgynevezett Zöld Konzultációt indított a kormány, de a feltett kérdéssor szakmaiatlan, semmitmondó, és elképesztően gyáva. A kormány silány propagandaterméket igyekszik eladni Zöld Konzultáció címmel, amiből újfent kiderült, hogy zöld fordulatra kizárólag a Fidesz ellenére kerülhet sor.

A fércmű úgy kérdez rá az akkumulátoripari beruházásokra, hogy gondosan kerüli az akkumulátor kifejezést, vagy a jelentős kockázatokkal működő gyárak erőltetett hazánkba telepítését. Az akkumulátorgyárakon kívül más lényeges kérdéseket sem tesznek fel. Nem kérdezik meg, hogy mit gondolnak a magyar emberek a tarvágásokról, az erdők kirablásáról. Az évtizedek óta elmaradt épületkorszerűsítési, szigetelési és energetikai korszerűsítési programokról. A napenergia hasznosításának bármilyen korlátozásáról, a szélenergia évtizedes betiltásáról. Magyarország energiafüggetlenségéről. A még mindig sikerpropagandaként hirdetett zöldmezős beruházásokról, vagy akár a mezőgazdasági vegyszerekről, a szűkülő, eltűnő természetes élőhelyekről.

Nem kérdezik meg, hogy mit gondol Magyarország arról, hogy akkumulátorgyáraknak betonozzák le a termőföldjeinket, hogy külföldi multiknak akarják átjátszani a vízkészletünket, vagy akár hogy a helyiek dönthessenek környezetszennyező beruházásokról, vagy azokat a kormány a kiemelt beruházások szabályozása mögé bújva valósítsa meg.

A „konzultáció” csúcspontja, amikor felteszik azt a kérdést, hogy egyetértenénk-e azzal, hogy „a Kormány továbbra is a legszigorúbb környezetvédelmi elvárásokat fogalmazza meg a hazánkban megvalósuló beruházásokkal kapcsolatban?” Kérdezi ezt az a kormány, ahol nincs környezetvédelmi minisztérium, amely kormány leépítette a környezetvédelmi intézményrendszert, amely kormány bohózattá züllesztette a hatósági kontrollt a veszélyes üzemek működésének felügyelete terén, és amely kormány adóparadicsomi körülményeket biztosít akár a legszennyezőbb beruházásoknak is.


Tetlák Örs,
az LMP országos elnökségi tagjaÉrd alpolgármestere

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!