Mentsük meg a Zöld Fordulatot! Szavazzuk le a KAP-ot!

Az LMP Magyarország Zöld Pártja üdvözli és támogatja a Zöldek Európai Parlamenti képviselő csoportja által indított petíciót a KAP leszavazásáért, mert az továbbra is kizárólag a nagyüzemi mezőgazdasági gyakorlatoknak kedvez, nem áll ki a szintetikus rovarirtó- és növényvédő szerek, műtrágyák használatának korlátozása mellett. Nem segíti a mezőgazdaságból származó üveghatású gázok kibocsátásának csökkentését, a biodiverzitás megőrzését, növelését, az emberek egészségesebb élelmiszerekkel való ellátását.

Ez a Közös Agrárpolitika kizárólag az oligarchák lobbijának az eredménye. Az Európai Parlament még elutasíthatja a javaslatot, így még van esélyünk megállítani és rendbe hozni a dolgokat. Még van lehetőségünk arra, hogy a közös pénzből olyan agráriumot támogassunk, ami képes lassítani a klímaváltozást, megvédi az ökológiai sokféleséget és egészséges kompromisszum mentes élelmiszerrel ellátni a családokat. A LMP arra buzdít mindenkit, hogy írják alá a petíciót: üzenjünk Európa politikai vezetőinek, hogy ragaszkodunk a valódi zöld fordulathoz, mert a jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz!

A petíció ellérhető: https://act.greens-efa.eu/hu/votethiscapdown

Schmuck Erzsébet,