Mészáros Lőrinc beruházása büntetést és börtönt érdemelne

Az LMP társelnöke szerint Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó szállodaberuházása a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén nem 23 milliárd forintos állami támogatást érdemelne, hanem büntetést és börtönt természetkárosítás miatt.

Schmuck Erzsébet csütörtöki online sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, hogy vizsgáljon felül és állítson le minden olyan nagyberuházást, amely rombolja a természetes környezetet, az arra szánt forrásokat pedig csoportosítsa át a járvány megfékezésére, a bajbajutottak segítésére.

Mészáros Lőrinc cégei a Fertő partján építenek 52 hektáros területen százszobás szállodát kikötővel, teniszpályákkal, parkolókkal. Az építkezés ideje alatt napi háromszáz teherautó szennyezi a területet, terheli zajjal, porral, forgalommal Fertőrákost.

A 23 milliárd forintos támogatást nyújtó kormánynak és Mészáros Lőrincnek is tudnia kellett volna, hogy a helyszín a Fertő-Hanság Nemzeti Parkhoz tartozik, Natura 2000-es besorolású, az UNESCO világörökségi védelme alatt áll, kiemelt jelentőségű természetmegőrzési és különleges madárvédelmi terület.

A rombolás ellen a helyiek mellett húsz ország harminc természetvédelmi szervezete tiltakozik, eddig mindhiába. Ezért azt kérjük: aki egyetért a tiltakozókkal, írja alá az LMP ezzel kapcsolatos online petícióját.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!