Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja üdvözöli Nagy István agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat” című európai polgári kezdeményezést. Kicsit sajnáljuk, hogy erre kérdésünk, felszólításunk ellenére csak akkor került sor, amikor a kezdeményezést felkaroló civil szervezetek már sikerre vitték az ügyet, és hatodik tagállamként Magyarországon is összegyűlt a szükséges számú aláírás.

Mindenesetre az ország agrárminiszterének elköteleződése számunkra is erőt ad, hogy továbbra is rendületlenül képviseljük a méhek és más beporzó rovarok megóvásához, valamint a szintetikus vegyszerek felhasználásának jelentős csökkentéséhez szükséges intézkedéseket. Bízunk benne, hogy Nagy István szerepvállalása túlmutat egy Facebook bejegyzés megírásán, és végre lépéseket tesz azért, hogy például a kormánypárti képviselők támogassák a határozati javaslataink tárgysorozatba vételét.

Látva az agrárminiszter elköteleződését az ügy iránt az LMP határozati javaslatba foglalja az európai polgári kezdeményezés célját, és azt benyújtja az országgyűlés számára. Várjuk Nagy István és az Agrárminisztérium támogatását a parlamenti eljárás során.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!