A mézes kávé után induljon a munka, Nagy István agrárminiszter úr!

Úgy tűnik, hogy a múlt héten sikerre vitt civil szervezeti kezdeményezés felébresztette a Fidesz-kormányt, hiszen Nagy István miniszter aláírta a szintetikus növényvédőszerek betiltásáról szóló „Mentsük meg a méheket és gazdákat!” európai polgári kezdeményezést. Az LMP örömmel veszi a
miniszter úr váratlan ébredését. Ezért a zöld párt benyújtott egy a kezdeményezés célkitűzéseit tartalmazó országgyűlési határozati javaslatot, és várja a miniszter és a kormánypártok támogatását.

Eddig a Fidesz-kormány élesen tiltakozott az európai tervek ellen, melyek 2030-ig a növényvédőszerek 50%-os csökkentését, és az ökológiai gazdálkodás részarányának 25%-ra emelését célozzák. Az LMP ettől függetlenül örömmel fogadja, hogy a kormány álláspontja változott, és Nagy István maga is támogatja a „Mentsük meg a méheket és gazdákat!” európai polgári kezdeményezést.
Az LMP most munkára szólítja fel a minisztert! Ha elfogyasztotta reggeli mézes kávéját, akkor kezdjen bele a dologba, konkrét lépésekre van szükség.

Az LMP ezért benyújtotta a kezdeményezés célkitűzéseit tartalmazó országgyűlési határozati javaslatát. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke írásbeli kérdést nyújtott be, és várja, hogy a miniszter írásban is megerősítse, hogy a kormánytöbbség támogatja az LMP határozati javaslatát, és a kezdeményezés nyilvános aláírása mögött komoly politikai szándék is van részükről.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!