Miért csak az autómentes napon működik a klímabérlet?

A csütörtöki autómentes napon egyetlen vonatjeggyel egész nap, bármilyen vonaton lehet utazni, jelentette be Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára. Egyetlen nap még ízelítőnek is kevés, arra pedig pláne az, hogy harcoljunk a klímaváltozás ellen, hogy elősegítsük a családok mobilitását, csökkentsük a városok zajszennyezettségét és javítsuk azok levegőminőségét.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja továbbra is a klímabérlet teljes, és nem csupán egyetlen napos bevezetését követeli, amellyel minden magyar ember havonta ötezer forintért annyit használhatná a tömegközlekedési eszközöket, amennyit csak szeretné. Ezzel jelentős összegeket tudnának megtakarítani a magyar családok.

Egyértelmű, hogy még a Fidesz-KDNP-kormány is tudja, hogy szükség lenne a klímabérlet bevezetésére, hogy csökkenthető lenne az ország energiafüggősége, hogy jelentősen lehetne javítani az emberek életminőségén, érthetetlen, hogy mindezt miért csupán egyetlen napra vezetik be, miért nem próbálják ki először egy három hónapon át tartó próbaidőszak során annak működését.

A kormánynak ne csak egyetlen napon legyen fontos a klímavédelem és az emberek jóléte, hanem az év összes, háromszázhatvanöt napján tartsa ezt szem előtt, és vezesse be azonnal a klímabérletet!

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!