Miért keres egyre többet és többet Antall Péter, az Antall József Tudásközpont Alapítvány vezetője?

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez az Antall József Tudásközpont homályos ügyei kapcsán.

Miközben az Antall József Tudásközpont Alapítvány pénzügyeit a NAV vizsgálja, a szervezet friss pénzügyi beszámolója szerint Antall Péter igazgatónak tavaly már havi bruttó 6,9 millió forint volt a fizetése, másfélszer annyi, mint egy évvel korábban. De nem ez az egyetlen furcsaság a beszámolóban.

Az alapítvány új szolgáltatása, hogy szakmai anyagokat tesz elérhetővé egy online adatbázisban. Sok anyag ingyen letölthető, bizonyos tartalmakért azonban fizetni kell annak ellenére, hogy azok is közpénzből készültek.

A beszámolóból az is kiderül, hogy az alapítvány vezetése évente 15-20 külföldi szakmai utat szervezett magának. Ezeken általában luxushotelekben szálltak meg, és sok magáncélú szolgáltatást is igénybe vettek – közpénzből.

Az alapítvány ügyeit közben sűrűn átszövik a családi kapcsolatok, rokonok, barátok és az ő cégeik kapnak megbízásokat, illetve fizetést a Tudásközponttól.

Arról azonban nem tudni semmit, hogy mire jutott eddig a NAV tavasszal indult adóellenőrzése. Tájékoztatást az ügyről és annak részleteiről nem adott senki, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is csak annyit árult el: a vizsgálat még tart. Ezért fordult Ungár Péter, a zöld párt országgyűlési képviselője éppen hozzá, hogy megtudjuk végre, egészen pontosan hol tart a vizsgálat és mikorra várható eredmény.

Közpénzről van szó és mindenkinek joga van tudni a válaszokat!

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!