Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez az Antall József Tudásközpont homályos ügyei kapcsán.

Miközben az Antall József Tudásközpont Alapítvány pénzügyeit a NAV vizsgálja, a szervezet friss pénzügyi beszámolója szerint Antall Péter igazgatónak tavaly már havi bruttó 6,9 millió forint volt a fizetése, másfélszer annyi, mint egy évvel korábban. De nem ez az egyetlen furcsaság a beszámolóban.

Az alapítvány új szolgáltatása, hogy szakmai anyagokat tesz elérhetővé egy online adatbázisban. Sok anyag ingyen letölthető, bizonyos tartalmakért azonban fizetni kell annak ellenére, hogy azok is közpénzből készültek.

A beszámolóból az is kiderül, hogy az alapítvány vezetése évente 15-20 külföldi szakmai utat szervezett magának. Ezeken általában luxushotelekben szálltak meg, és sok magáncélú szolgáltatást is igénybe vettek – közpénzből.

Az alapítvány ügyeit közben sűrűn átszövik a családi kapcsolatok, rokonok, barátok és az ő cégeik kapnak megbízásokat, illetve fizetést a Tudásközponttól.

Arról azonban nem tudni semmit, hogy mire jutott eddig a NAV tavasszal indult adóellenőrzése. Tájékoztatást az ügyről és annak részleteiről nem adott senki, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is csak annyit árult el: a vizsgálat még tart. Ezért fordult Ungár Péter, a zöld párt országgyűlési képviselője éppen hozzá, hogy megtudjuk végre, egészen pontosan hol tart a vizsgálat és mikorra várható eredmény.

Közpénzről van szó és mindenkinek joga van tudni a válaszokat!

LMP Sajtó