Mihamarabb ratifikálni kell a svéd NATO-csatlakozást

A lehető leghamarabb ratifikálja a magyar Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozását – sürgette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: nincs rá józan indok, miért gátolja a kormányoldal a svéd belépést, majd a finn csatlakozás esetét idézte, amikor a blokkolással „igazából semmilyen eredményt nem tudtak elérni”, majd a parlament megszavazta a bővítést.

Csárdi Antal szerint „Magyarország nemzetközi megítélése soha nem volt olyan rossz, mint most”, katonai szövetségeseink már nem osztanak meg velünk hírszerzési értesüléseket, mert teljes joggal tartanak attól, hogy „ezek az információk akarva vagy akaratlanul azonnal az oroszok elé kerülnek”.

Az LMP politikusa hangsúlyozta: az emberek azért szavazták mega NATO-csatlakozást, mert „Magyarországnak egyszer s mindenkorra elege volt az orosz agresszióból”, amely, mint mondta, ismét feltámad.

Magyarországon a békét a NATO szavatolja, és nem Oroszország – jelentette ki Csárdi Antal, jelezve, ha a kormányoldal rendkívüli ülést kezdeményezne annak érdekében, hogy döntsenek a svéd NATO-csatlakozásról, azon pártja képviselői részt vennének, és igennel szavaznának.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!