Minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, gondoskodáshoz és védelemhez

Ma tartjuk a Gyermekjogok Világnapját, mely nap emlékeztet bennünket arra, hogy minden gyermeknek joga van a biztonsághoz, gondoskodáshoz és védelemhez. Ezen a napon, 1959-ben fogadták el a Gyermeki Jogok Nyilatkozatát, 1989-ben a gyermekjogok nemzetközi konvencióját, amelyhez Magyarország is csatlakozott 1991-ben.

Össztársadalmi felelősségünk, hogy minden gyermeknek garantáljuk az egészséges testi és lelki fejlődéshez való jogát, valamint a megfelelő gondoskodást.

Sok még a teendő, hiszen még mindig vannak éhező gyerekek az országban, ami elfogadhatatlan, és szükségszerű a családi pótlék emelése. Szintén fontos számon tartani, hogy még mindig vannak olyan gyermekek, akiket a családon belül bántalmaznak. Ezekre az esetekre nagyobb figyelmet és erőforrásokat kell fordítani. Az LMP továbbra is követeli a jelzőrendszer megerősítését annak érdekében, hogy időben észlelhessük és segíthessünk azoknak a gyermekeknek, akik veszélyeztetettek lehetnek.

A digitális világban való növekvő jelenlét miatt az LMP támogatja a TikTok alkalmazás 18 év alattiak számára történő betiltását. Ez a lépés a gyermekek online biztonságát szolgálja és megelőzi a káros tartalmakhoz való hozzáférést.

Hohn Krisztina,
az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!