Minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra – jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Az LMP-s politikus online is követhető sajtótájékoztatóján kiemelte: Európa legfontosabb kérdése az elkövetkező időszakban a zöld átállás. Magyarország érdeke, hogy minél több zöld képviselő kerüljön Kelet-Közép-Európából az Európai Parlamentbe. Zöld képviselők kellenek a zöld átálláshoz és kelet-közép-európai képviselők ahhoz, hogy ne úgy valósuljon meg, hogy a haszna, kényelme, előnye a gazdagabb nyugat-európai országokban „csapódik le”, a szennyezés pedig a félperiférián található országokban marad.

Érd LMP-s alpolgármestere rámutatott: kulcskérdés az akkumulátor-gyártás, és úgy tűnik a Fidesz akkumulátorgyarmattá tenné Magyarországot, gátlás nélkül kiszolgálva egyszerre a nyugati autóipart és a távol-keleti akkumulátorgyárak profitérdekét, szorosan együttműködve az unió vezetésével. Az ellenzéki képviselők inkább beszélnek jogállamiságról, minden héten kormányt váltanak és alig esik szó a valódi problémákról, így az unió belső konfliktusairól vagy az akkumulátorgyártásról.

Tetlák Örs szerint ez utóbbi ellen az EU-ban más nem nagyon fog felszólalni csak „az egyetlen zöld listáról”, az LMP listájáról bekerülő képviselők. Mindenki más kizárólag szimbolikus ügyekben vállal konfliktust az Európai Unióval – állapította meg az LMP-s politikus.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!