Mit csinált egész nyáron Pintér Sándor?

Mit csinált egész nyáron az oktatásért is felelős belügyminiszter, Pintér Sándor valamint az oktatási államtitkára, Maruzsa Zoltán? – tette fel a kérdést szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az LMP frakcióvezető-helyettese.

Kanász-Nagy Máté sérelmezte, hogy a tanév rendjét is csupán néhány nappal a tanévkezdés előtt hirdette ki az oktatási kormányzat. Ám ezt még mindig nem tette meg a tanárok teljesítménybérezésének részletszabályaival – hangsúlyozta.

A pedagógusoknak úgy kell dönteniük arról, hogy a pályán maradnak-e, hogy nem ismerik a bérezési szabályokat – jelentette ki, botrányosnak nevezve mindezt. Akkor is botrányos, ha Maruzsa Zoltán hanyagságáról van szó, de akkor is, ha direkt nem árulja el a kormány a részletszabályokat – tette hozzá.

Szerinte az oktatásnak már nem csak az a fő problémája, hogy nem kap elég forrást. “A terület mintha felelős nélkül hánykolódna” – fogalmazott.

Hozzáfűzte: ezért már nem lehet az Európai Uniót felelőssé tenni. Ezért már Pintér Sándor és Maruzsa Zoltán a felelős – jelentette ki.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!