Most isszuk meg a Fidesz urizálásának a levét

A kormány nem tudja kezelni az inflációt, európai összehasonlításban is nálunk nőttek az egyik legmagasabb mértékben az élelmiszerek árai. Az LMP álláspontja szerint a Fidesz elmúlt 12 évének a csődje a most kialakult helyzet.

Az alapvető élelmiszerek árai akár 50-60 százalékkal is nőttek, ami elviselhetetlen terheket ró a magyar emberekre. A Fidesznek 12 éve volt arra, hogy felkészítse az országot az esetleges válsághelyzetre. De ahelyett, hogy megerősítették volna a magyar kisvállalkozásokat, a mezőgazdaságot, tisztességes módon emelték volna a közszféra béreit, és megteremtették volna Magyarország energiafüggetlenségét, a létező összes forrást arra használták, hogy feltőkésítsék saját baráti körüket.

A magas infláció a rezsinöveléssel a közeljövőben még inkább nőni fog, amire a kormánynak semmilyen válasza nincs, rengeteg magyar kisvállalkozás léte kerül végveszélybe. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy állítsa le a pazarlást, a veszteséges Vodafone megvásárlását, környezetszennyező multik extra támogatását, és fordítsa a felszabaduló százmilliárdokat a szenvedők és csődbemenők kompenzálására, béremelésre és támogatásokra – különösen azért, mert az állam az emelkedő árakból ezermilliárdos extraprofitra tesz szert az ÁFÁ-n keresztül. Az LMP ezért az alapvető élelmiszerek azonnali áfacsökkentését követeli, hiszen nem nyerészkedhet tovább az állam az egyre kiszolgáltatottabbá váló társadalmon.

Csárdi Antal,
az LMP frakcióvezető-helyettese

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!