Nagy István és a kormány hozzáállása veszélyezteti a gazdatámogatásokat

LMP: „Teljesen kiakadtunk Nagy István miniszter kijelentésén”

Az eddigi kormánypárti megszólalások alapján sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Magyarország lehet az EU Közös Agrárpolitika reformjának a megakasztója. Ezzel a kormány veszélyezteti a gazdatámogatások kifizetését és a szelíd mezőgazdasági gyakorlatra való átállást.

A kormány az EU agrárpolitikai reformjának megakasztásával, mindannyiunk egészségével, az élelmiszerbiztonsággal játszik. Ez egy olyan kérdés, amivel most kell foglalkozni, nem pedig majd holnap, holnapután, vagy akkor sem.

Nagy István miniszter és más kormánypárti megszólalók rendszeresen kritizálják az Európai Bizottság által bemutatott “Termelőtől az Asztalig” stratégia céljait, miszerint 2030-ig a felére kell csökkenteni a mezőgazdaság növényvédő szer és antibiotikum felhasználását, ötödével kell csökkenteni a műtrágya-felhasználást, és 25%-ra kell emelni az ökológiai gazdálkodás részarányát.

A kormány hozzáállása ellentétes a fogyasztók érdekeivel, akik egészséges, vegyszerektől mentes és tápláló élelmiszereket akarnak fogyasztani. A dacos hozzáállás nem veszi figyelembe, hogy a klíma- és ökológiai válsággal szemben alkalmazkodni képtelen nagyüzemi, vegyipari mezőgazdaságunk veszélyezteti hazánk fenntartható élelmiszer-előállítását.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja a kormányt, hogy álljon elő olyan javaslatokkal, melyek a magyar mezőgazdaság fenntarthatóvá tételét szorgalmazzák, segítik a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást és az agrárökológia támogatását. A kormány hagyjon fel a multinacionális óriásvállalatok érdekeinek a képviseletével, és végre ne csak szavakban álljon ki a magyar nemzet érdekei mellett!

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!