Nagy Márton összevissza beszél

Korábban Nagy Márton miniszter úgy nyilatkozott, hogy minél kevesebb energiaintenzív iparág kell egy országnak ahhoz, hogy versenyképes maradjon. Miközben tehát tisztában van a túltolt akkumulátorgyártás tragikus következményeivel, most mégis a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjével karöltve rajong a víz- és energiazabáló iparágért.

Sajtóhírek szerint Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Kaderják Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője közösen áttekintették a hazai és globális akkumulátorgyártás helyzetét, és kifejezetten elégedettek voltak az ágazat teljesítményének várható alakulásával. Nem véletlen, hogy a megbeszélésen nem vett részt Lantos Csaba környezetvédelemért felelős miniszter. Így véletlenül sem kellett foglalkozniuk az akkumulátorgyártás árnyoldalával.

Miközben ugyanis a kormány újabb és újabb győzelmi jelentéseket gyárt az iparágról, egymást érik hazánkban az emberek sérülését, mérgezését, vagy épp környezetünk elszennyezését okozó üzemi balesetek. A gödi Samsung-gyártól, a SungEel bátonyterenyei és szigetszentmiklósi üzemein át a CATL debreceni telephelyéig szinte minden hazánkban működő nagyvállalat már érintett. Pár nappal ezelőtt pedig újra az SK Innovation komáromi telephelyén történt súlyos baleset. Nem beszélve arról, hogy a kormányzat úgy dobja oda a víz- és energiazabáló akkumulátorgyártó nagyvállalatoknak természeti erőforrásainkat, mintha azok korlátlanul állnának rendelkezésünkre.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja válaszokat vár Nagy Mártontól arra vonatkozóan, hogy pontosan miről egyeztettek Kaderják Péterrel, illetve hogy szóba kerültek-e az akkumulátorgyártás környezeti hatásai és biztonsági kockázatai.

LMP Sajtó