Nagy tavaink kulturális és természeti értékeinek védelme nem politikai, hanem morális kérdés!

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnökeként örömmel tesz eleget a Nagy Tavak Koalíció felkérésének, és újra benyújtja az általuk kidolgozott határozati javaslatot az országgyűlés felé.

A civilek által kidolgozott határozat garantálná, hogy a természetvédelmi szempontból rendkívül értékes nagy tavaink, a Balaton, a Fertő-tó, a Tatai Öreg-tó és a Velencei-tó, ne eshessenek áldozatul állami és magán idegenforgalmi beruházásoknak a jövőben, és hogy egyetlen kormány se asszisztálhasson a gazdasági elit rövid távú haszonszerzéséhez. Közös érdekünk, hogy megőrizzük e fantasztikus természeti helyeket a jövő nemzedékeknek.

Sajnos nagy tavaink természeti és kulturális környezetében számos súlyos, már visszafordíthatatlan kár keletkezett. Gondoljunk csak a fakivágásokra, nádirtásokra, értékes vízparti területek lebetonozására és magánkézbe adására. Meg kell állítani a rombolást! Hatékony védelmük pedig nem lehet politikai játszmák áldozatául!

Éppen ezért Schmuck Erzsébet levélben fordul a mai napon minden frakcióvezetőhöz, beleértve a kormánypárti képviselőket is. Arra kéri őket, hogy benyújtóként csatlakozzanak az indítványhoz.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!