Ne várjuk meg míg elsivatagosodik az Alföld!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja a Sivatagosodás és a Szárazság Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából emlékeztet arra, hogy a klímaváltozás hatására Magyarország számos fenyegetéssel néz szembe, ami a sivatagosodást és a vízkincsünk kimerülését hozhatja magával.

Egyik legaggasztóbb kihívásunk a tervezett akkumulátorgyárak idetelepítése, melyek következtében veszélybe kerül Debrecen vízbázisa és az Alföldi régió. Ez komolyan fenyegeti az Alföld víztartalékait, és hozzájárul a sivatagosodáshoz.

A klímaváltozás miatt a régióban már most is növekszik a hőmérséklet, és a nyári hónapokban az aszályos időjárás jelentős problémákat okoz. Ez a jelenség a jövőben csak súlyosbodni fog. Minden erőfeszítést meg kell tennünk annak érdekében, hogy megállítsuk ezeket a folyamatokat, és helyreállítsuk Magyarország vízmegtartó képességét.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy mindent tegyen meg a sivatagosodás és a szárazság elleni küzdelemben, első körben ne rakja tele Magyarországot súlyosan környezetszennyező akkumulátorgyárakkal. Helyette fejlessze a vízgazdálkodást, támogassa az ökológiai gazdálkodást és forduljon az alternatív energiatermelés felé.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!