Nem alamizsna, hanem inflációkövető béremelés jár a pedagógusoknak!

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, hogy a kormány évente 10 százalékos fizetésemelést tervez adni a pedagógusoknak. Gulyás ezzel beismerte, hogy a Fidesznek esze ágában sincs megbecsülni a tanárokat. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy adjon évente kétszeri, inflációkövető béremelést a közalkalmazottaknak és a kormánypártok szavazzák meg az ezt biztosító LMP-s határozati javaslatot az Országgyűlésben.

Az LMP szerint vérlázító az a terv, hogy évente csupán 10 százalékos béremelést tervez a kormány a tanároknak adni a következő három évben. Ez az összeg még az inflációt sem követi. Ott, ahol 30 százalékkal drágulnak az élelmiszerek, a 10 százalékos emelés azt jelenti, hogy a tanárok fizetése egyre kevesebbet fog érni.

Az inflációkövető béremelést idén 250-300 milliárd forintból lehet megvalósítani, amelyet a társasági adó új, 25 százalékos felső kulcsának bevezetéséből finanszíroznánk, így a stadionokat építők és a vakcina beszerzésből gazdagodók is kivennék részüket a közös teherviselésből.

Gál József,
az LMP szóvivője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!