Nem érti meg a Fidesz, hogy a klímakatasztrófa ellen nem lesz vakcina

A Fidesz az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának mai ülésén ismét bebizonyította, hogy nem képes felfogni az előttünk álló ökológiai- és klímaválság súlyosságát, és hasonlóan a Covid-járvány második hullámához, itt sem hozza meg időben a válsághelyzet által megkövetelt politikai döntéseket

A bizottság kedden tűzte napirendre az LMP javaslatait, melyekkel a zöld párt hazánk nemzetközi klímavédelmi vállalásainak szigorítását, másrészt hazánk zöldfelületeinek hatékony védelmét kívánta biztosítani. A fideszes többség azonban éppúgy elvetette a zöldfelületi moratóriumra benyújtott határozati javaslatot, mint azt törvénymódosító javaslatot, amelyben az LMP radikálisabb lépéseket szorgalmaz az éghajlatváltozás megfékezése, és a várható kedvezőtlen hatásokhoz való alkalmazkodás területén.

A neoliberális Fidesz képtelen túllépni a rövid távú gazdasági érdekeken, még az egészségügyi járvány sem nyitotta fel Orbán Viktor szemét. Nem érti meg, hogy ha időben nem teszünk meg mindent a klímakatasztrófa legrosszabb forgatókönyveinek elkerülése érdekében, akkor az együtt fog járni a gazdaságunk és társadalmunk összeomlásával is.

A klímakatasztrófa ellen nem lesz vakcina, az éghajlatváltozástól nem véd meg az országhatár sem!

Schmuck Erzsébet,
az Országgyűlés Fenntertható fejlődés bizottságának elnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!