Nem helyes munkához kötni a családtámogatásokat

Az LMP ellenzi, hogy a kormány munkához köti a családtámogatásokat. Hohn Krisztina keddi, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a vírushelyzetben sokan veszítették el az állásukat önhibájukon kívül, a családokat pedig akkor is támogatni kell, ha sokan váltak munkanélkülivé.

Az LMP továbbra is kezdeményezi, hogy az álláskeresési támogatást a jelenlegi három hónap helyett kilenc hónapon át folyósítsa az állam.

Az LMP a közfoglalkoztatásért járó díjazás emelését is szorgalmazza, mert annak korábbi, nettó 54 ezer forintos szintjét idén mindössze kétezer forinttal növelték. Nem járja, hogy egy közfoglalkoztatott legfeljebb tíz évig dolgozhat ugyanannál a munkáltatónál.

Az LMP a családi pótlék drasztikus megemelését is szükségesnek tartja, ahogy az öregségi nyugdíjminimumét is, amelynek alacsony szintje miatt az önkormányzatok által nyújtott segélyek is igen csekély összegűek – jelezte a képviselő.

Hohn Krisztina ismét bírálta az örökbefogadási szabályok megváltoztatását, amely szerint egyes esetekben az illetékes miniszter dönthet arról, kit tart alkalmasnak a gyermeknevelésre. A miniszter erre nem alkalmas, az ezzel foglalkozó szakemberek, tanácsadók viszont éppen ezért vannak.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!