Nem járhat Karas Monikának 41 millió forint végkielégítés

Karas Monika mandátuma lejárta előtt önként mondott le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztjáról. A jelenlegi törvények szerint végkielégítésként ezért neki 41 millió forint nettó összeg jár. Az LMP kezdeményezni fogja, hogy az a munkavállaló, aki az államigazgatáson belül munkahelyet vált, illetve aki idő előtt önként lemond fix mandátumáról, ne kaphasson végkielégítést.

Az LMP szerint Karas Monika ügyének minden olvasata kínos. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke feltételezhetően azért mondott le mandátumáról, hogy a választás előtt még a fideszes többség választhassa meg az utódját, akit utána bebetonoznak a pozícióba. Ez egyértelműen a népszuverenitás semmibe vétele, hiszen a Fidesz nem hagyja, hogy a jövő tavasszal a választók által legitimen megválasztott parlamenti többség határozzon a médiahatóság vezetőjéről. Másrészt végtelenül felháborító, hogy ezek után az önként leköszönő elnök annyi pénzt tehet zsebre, amiért mások egy életet dolgoznak le tisztességesen.

Ezért az LMP törvényjavaslatot nyújt be a hasonló esetek elkerülése érdekében. Nem igazságos az az eljárás, hogy végkielégítést kap az, aki az államigazgatáson belül munkahelyet vált, illetve ha maga lemond fix idejű mandátumról.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!