Nem lesz Roszatom atomerőmű Finnországban, ne legyen Magyarországon se!

A Roszatom által Finnországba tervezett atomerőmű már biztosan nem épül meg, mert a finn tulajdonosok a mai napon felmondták a szerződést az orosz állami atomenergetikai céggel. A finn kormány már korábban kijelentette, hogy nem fogja megadni az építési engedélyt. Az LMP szerint érthetetlen, hogy a kormány miért ragaszkodik a Roszatom által tervezett Paks2 beruházáshoz, amikor Brüsszelben a Fidesz megszavazta azokat a szankciókat, melyek lehetetlenné teszik az atomerőmű megépítését.

A kormány hagyja abba a kettős beszédet, és mondja ki végre, hogy Paks2 nem épülhet meg, hiszen ha a finneknél nemzetbiztonsági kockázat a Roszatommal atomerőművet építeni, akkor nálunk is. A finn beruházók a szerződés felmondását azzal indokolták, hogy az orosz kivitelező folyamatosan csúszott a tervek elkészítésében. Ugyanez történt Magyarországon is, már most 7 éves elmaradásban van az építkezés, ráadásul a magyar szakhatóságok is elutasították az engedélyezést, mivel 500 hiányosságot találtak.

Mára egyértelműen kiderült, totális tévút volt a putyini Oroszországnak teljesen kiszolgáltatni hazánk energiaellátását. Azért kell dolgoznunk, hogy visszaszerezzük nemzeti önrendelkezésünket az energiaellátás kapcsán is. Ezt a célt nem szolgálja, hogy Orbán Viktor több ezer milliárd forint orosz hitelből, orosz technológiával építsen új blokkokat Pakson, ezzel oroszfüggésbe kényszerítve még unokáinkat is.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!