Nem luxusapartmanokra, hanem rekultivációra van szükség Rákosrendezőn

Nem luxusapartmanokra és „mihaszna”, energetikailag fenntarthatatlan felhőkarcolókra van szükség Rákosrendezőn, hanem valódi rekultivációra, az értékes zöld tartalék kihasználására  – mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Schmuck Erzsébet emlékeztetett, tavaly derült ki, hogy a kormány egy rákosrendezői beruházásról tárgyal az Emaar Properties nevű céggel. A vállalat a területen magas házakat, irodákat, luxusapartmanokat és felhőkarcolót tervez építeni – emelte ki az ellenzéki politikus.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium a „Rákos-Dubaj beruházáshoz” kapcsolódóan már bejelentett egy háromszáz milliárd forintos infrastruktúrafejlesztést, és úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterrel „paktumban tolják át azt a beruházást, amely pár kivételes ember zsebét megtömheti, de a budapestiek csak rosszul járnak vele” – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Az Emaar Properties Szerbiában már épített hasonló luxusnegyedet, ahol jelenleg átlagosan 4625 eurós négyzetméteráron kínálják az ingatlanokat, ami 380 forintos euróval számolva 1 millió 757 ezer forintot jelent – hívta fel a figyelmet Schmuck Erzsébet. A politikus szerint a tervezett luxusberuházás az ingatlan- és albérletárak „még extrémebb elszállásához vezet majd”.

Az LMP elvárja a főpolgármestertől, hogy „ne tálcán szolgálja ki a kormányt Budapest kárára”, hanem valódi megoldást kínáljon Rákosrendező problémájára – mondta.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!