Nem pótolja az ország- és vármegyebérletek okozta bevételkiesést a 2024-es büdzsé

Alig nő a MÁV és a Volán költségvetési támogatása jövőre, tehát a 2024-es büdzsé nem fedezi az ország- és vármegyebérletek okozta bevételkiesést – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési képviselője.

Bakos Bernadett a közösségi oldalán közvetített eseményen hiányolta a közösségi közlekedés fejlesztését is. Véleménye szerint ez a versenyképesség legfontosabb feltétele, a vasút és a busz jelenleg a minőségi hiányosságok miatt nem alternatívája az autózásnak.
A képviselő üdvözölte az ország- és vármegyebérlet bevezetését, de hozzátette, hogy korábban az LMP mindössze 5 ezer forintos, helyi közlekedésre is érvényes bérletek bevezetését kezdeményezte. A javaslat évente mintegy 300 milliárd forintos kiesést okozna az állami társaságoknak és az önkormányzatoknak, amit a költségvetésből pótolnának.
Az ellenzéki párt 100 milliárd forint elkülönítését javasolja a közösségi közlekedés fejlesztésére – mondta Bakos Bernadett, országgyűlési képviselő, aki Kőbánya-Alsó vasút- és autóbuszállomásának korszerűsítését is sürgette.

MTI / LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!