Nemet mondunk az erőszakra!

Ma tartjuk a fasizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem napját, amelynek fontos üzenete van mindannyiunk számára: soha ne feledjük el a múlt szörnyűségeit, hogy azok soha ne történhessenek meg újra. Ezen a napon, 1995 óta, emlékezünk a Kristályéjszakának nevezett eseményre, amely 1938. november 9-én este kezdődött és másnap reggelig tartott. Ez alatt az egyetlen éjszaka alatt a nácik által felszított tömeg Németország- és Ausztria-szerte több tucat zsidó embert gyilkolt meg, és felgyújtottak több száz zsinagógát és 8 ezer üzletet.

Az LMP mindig kiállt a gyengék és elnyomottak, a kisebbségek megbélyegzése és az ellenük irányuló agresszió ellen. Az LMP azt vallja, hogy szeretetre, empátiára, egymás iránti tiszteletre, a másik ember megértésére van szükség az elutasítás, az intolerancia, a közömbösség, az előítélet és az üldöztetés helyett.

Ne feledkezzünk meg a szörnyűségekről, hogy soha többé ne fordulhasson elő az, ami a Kristályéjszakán: hogy a pokol az élők között verjen tanyát. Az LMP arra ösztönzi mindannyiunkat, hogy folytassuk a harcot a fasizmus és antiszemitizmus ellen, és tegyünk meg mindent azért, hogy az emberi méltóság és az egyenlőség mindannyiunk számára megőrizze értékét.

Schmuck Erzsébet és Ungár Péter,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!