Nincs üzemanyag a Balatonnál, a klímabérlet ezen is segítene

A havi 5 ezer forintos klímabérlet óriási segítség lenne a nyaraló családoknak is, hiszen ebből a pénzből például egy Balatonra utazás összes költsége megoldódna a MÁV, a BKV és a Volán járatain.

Ahogyan az várható volt, a kormány elhibázott árpolitikája miatt egyre szűkülnek a rendelkezésre álló készletek, így a Balatonnál sok benzinkútból elfogyott az üzemanyag.

Ha nem lépünk semmit, akkor nagyon hamar benzinhiány alakulhat ki egész Magyarország területén. Logikus lépés lenne tehát csökkenteni az ország üzemanyag-fogyasztását. Mi más lehetne erre jobb módszer, mint az embereknek meghozni a kedvét a közösségi közlekedéshez. A klímabérlet erre is jó. Ráadásul kevesebb benzinfogyasztással csökkenthetjük Magyarország energiafüggőségét és érdemben is teszünk a klímaváltozás ellen.

A klímabérlettel havi 5 ezer forintból lehetne közlekedni a Balatonra, ami időben is sokkal kifizetődőbb, hiszen mindenki tudja, hogy az M7-es autópályán hétvégén dupla, vagy akár tripla menetidővel kell számolni, nem beszélve a régi 7-es főútvonal terelés miatti terheléséről és a levegőszennyezés óriási mértékéről.

Az LMP ezért határozati javaslatot nyújtott be az országgyűlésnek a klímabérlet bevezetéséről és petíciót is indított ennek érdekében a klimaberlet.hu oldalon.

Gál József,
az LMP szóvivője

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!