Novák Katalin nem gondol semmit azokról, akik nem gyermeküket gondozzák otthon

Évekkel ezelőtt a civil szervezetek és az ellenzéki pártok összefogása elérte, hogy a gyermekek otthongondozási díja (GYOD) a mindenkori minimálbér szintjére emelkedjen. Ezt a kormány akkor támogatta, helyesen. Így dicséretes, hogy Novák Katalin bejelentette pénteken, hogy a GYOD jövő év január 1-jétől a minimálbér szintjére emelkedik.

Amiről ugyanakkor Novák Katalin ismét nem beszélt az az, hogy mennyit kapnak azok a magyar emberek, akik nem gyermeküket, hanem testvérüket, szülőjüket, házastársukat gondozzák otthon. A válasz az, hogy nagyjából ötvenezer forintot kapnak emberek, akik 0-24, szünnap nélkül gondoznak otthonukban egy családtagjukat. Nekik is megadni a minimálbért nagyjából évi 50 milliárd forintba kerülne a költségvetésnek, kevesebbe, mint a vadászati világkiállítás.

Az LMP most már biztos abban, hogy csak kormányváltással javítható ki ez az ordító igazságtalanság és az LMP a 2022-es koalíció részeként azon fog dolgozni, hogy végre megfizessék a gondoskodó munkát és mindenki, aki otthon gondozza családtagját megkapja a minimálbért!

Ungár Péter

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!