Növelni kell a közszolgálati béreket és a szociális támogatásokat

2024-ben nagyarányú közszolgálati béremelésre, valamint a szociális támogatások növelésére lenne szükség – mondta pénteki online sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté a párt országgyűlési frakciójának vezető-helyettese.

2023. a reálbércsökkenés éve volt. Hozzátette, a kormány lassan két éve nem tudja érdemben kezelni az inflációs krízishelyzetet.

A kabinet cserbenhagyta a közszolgálati dolgozókat, a pedagógusokat, a szociális dolgozókat és a nyugdíjasokat, a mögöttünk hagyott évben csökkentek a reálbérek, csökkentek a különböző támogatások, ahogy csökkent a nyugdíjak értéke is – mondta az LMP képviselője.

Kanász-Nagy Máté kijelentette, hogy a költségvetésben lenne pénz a bér- és nyugdíjemelésre, valamint a szociális ellátások értékének megőrzésére. Ez a pénz azonban a nagyvállalatok és a kiemelt beruházások támogatására, az „akkumulátorgyarmatosításra”, illetve a Paks 2 projektre, valamint a Budapest-Belgrád vasútvonalra megy el.

Az LMP-nek az is jó, ha Orbán Viktor kimegy az ülésteremből és megiszik egy kávét, amíg a Parlament ezekről a kérdésekről szavaz.

MTI / LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!