Nyílt levél Nagy Jánoshoz Szigetszentmiklós polgármesteréhez

Tisztelt Polgármester Úr!
 
Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz, hogy védjük meg azon szigetszentmiklósi fákat, melyek veszélybe kerültek a városon áthaladó kerékpárút építése során.
 
Mindannyian örülünk az új útnak, hiszen a kerékpár a legegészségesebb városi közlekedési mód, és csak támogatni lehet a minél szélesebb elterjedését. Ugyanakkor akkor járunk el helyesen, ha figyelünk arra is, hogy közben megőrizzük természeti értékeinket. A beruházás jelenleg olyan fázisban tart, ahol még meg tudjuk akadályozni, hogy visszafordíthatatlan hibákat kövessünk el.
 
Az említett tervezett útszakasz Szigetszentmiklós közterületén helyezkedik el. Két diófa és egy nyárfa keresztezi az épülő kerékpárutat. Szakértői vélemény szerint ezek teljesen egészséges, erejük teljében lévő 30-40 éves fák. Felmérésünk szerint lenne elég hely, hogy a kerékpárutat úgy is meg lehessen építeni, hogy nem kell kivágni ezeket a fákat, hanem az út oldalirányban elkerülje azokat. Számos példa van arra, hogy a modern városépítészetben a kerékpárutak kitérnek a fák mellett. Úgy véljük Szigetszentmiklóson is meg lehet ezt tenni, főleg úgy, a tervezett nyomvonal elkerüli mind az ott lévő egyéb oszlopokat, mint a buszmegállót.
 
Kovács Lilla, az LMP helyi elnökségi tagja írásban már megkereste Önt és a város jegyzőjét is a fák sorsáról, de sajnos erre a mai napig nem kapott választ. Az átláthatóság jegyében kérem ezúton válaszoljon, hogy ugye nem kerülnek veszélybe ezen szigetszentmiklósi fák?
 
Válaszát előre is köszönöm!
 
Üdvözlettel,
 
Dr. Schmuck Erzsébet,

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!