A nyugdíjasok nem számíthatnak az Orbán-kormányra!

A Jókor című propaganda-kiadvány legújabb számát 2 millió idősnek küldi ki a kormány. A kormánynak nyilván jobban megéri 250 millió forintot fizetni a postázásra, mint valódi segítséget nyújtani az időseknek, akik közül félmillióan a létminimum alatt tengődnek.

A kormány szerint országunk idősbarát és a Fidesz azon dolgozik, hogy jó legyen Magyarországon idősnek lenni. Hát ezen még dolgozni kell egy kicsit.
Amit a kormány mond, az csak megtévesztés, kampányfogás. A tények közül a legszomorúbb, hogy eddig több mint 15 ezer idős halt meg koronavírusban és a kormány nem védte meg őket.

A 13. havi, valójában egy heti nyugdíj kifizetésével csak elterelik a figyelmet arról, hogy milyen helyzetbe kerültek az elmúlt tíz évben a nyugdíjasok: Ma félmillió idős kap havi 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat, csupán egyetlen év alatt 72 ezer nyugdíjas csúszott le szegénysorba. Tavaly már bőven tartott a járvány, ráadásul megugrott az infláció is, az idősek mégsem kaptak semmit: se nyugdíjprémiumot, se 13. havi nyugdíjat, se a rezsiutalványnak nevezett alamizsnát.

Az infláció és különösen az alapvető élelmiszerek ára elképesztő mértékben nő, ezt a nyugdíjemelés egyáltalán nem követi. Ahogy a bérek emelkedését sem, hiszen míg azok átlagosan 10 százalékkal nőttek, a nyugdíj csupán 3 százalékkal, így a nyugdíjasok egyre inkább elszegényednek a társadalmon belül.

Az LMP az idősek megbecsülését, igazságos nyugdíjemelést követel, ezért petíciót is indított.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!