Oltsák be a pedagógusokat és a szociális dolgozókat!

Az oltási terv korrigálására szólítja fel a kormányt az LMP. Kanász-Nagy Máté társelnök pénteki, online sajtótájékoztatóján azt szorgalmazta: kapjanak vakcinát a pedagógusok, az óvodai és bölcsődei gondozók és az oltásból eddig kimaradt szociális dolgozók, ők ugyanis mindannyian lehetséges gócpontokban tevékenykednek.

Az ellenzéki politikus hiányosnak és hibásnak tartja az oltási tervet. Nem tudható ugyanis, kit, mikor immunizálnak, és kulcsfontosságú intézmények munkavállalói maradtak ki abból – mondta.
Az iskolák, óvodák vagy szociális intézmények a közösségi találkozások miatt gócpontokká válhatnak – mutatott rá a politikus, aki szerint a pedagógusokat ezért a digitális oktatás ideje alatt be kell oltani.
Kanász-Nagy Máté felrótta, hogy a szociális szektorban eddig csupán a bentlakásos intézmények dolgozói kaptak vakcinát, holott a többiek is a járvány frontvonalában teljesítenek szolgálatot. Számukra a béremelést és az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítés megadását is szorgalmazta.
Kanász-Nagy Máté a tájékoztatóját azzal zárta: az LMP mindenkit arra kér, hogy oltassa be magát, hiszen csak így győzhető le a pandémia.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!