Online petíciót indítunk, hogy ne töröljék el az állami lakástakarék-pénztári támogatásokat

Online petíciót indítunk, hogy ne töröljék el az állami lakástakarék-pénztári támogatásokat

A Fidesz elveszi az emberektől a lakástakarék-pénztári megtakarítások támogatását. Ezzel egymillió takarékoskodó magyar embert és társasházat fosztanak meg jelentős összegtől, amit saját otthonuk felújítására, vagy új otthon teremtésére fordíthattak volna. Az LMP online petíciót indít, hogy ne töröljék el az állami támogatást.

A Fidesz törvényjavaslata nem csak egyszerűen anyagi hátrányt okoz sokaknak, de az öngondoskodást, a takarékosságot gátolja. Szisztematikusan számolja fel a magyar fiatalok jövőjét a kormány: szétverte a közoktatást, fizetőssé tette a felsőoktatást, most pedig elveszi az egyetlen, mindenki számára valóban elérhető eszközt ahhoz, hogy lakáshoz jussanak. A családok évében a kormány megint a családokat támadja, mert a lakástakarék ma egy tervezhető, valódi segítséget nyújtó eszköz: nem kockázatos devizahitel, nem csak a felső-középosztály számára elérhető CSOK.

A lakástakarék eltörlésének drámai következményei lesznek: családok százezreit vágja el az otthonteremtéstől, lehetetlen helyzetbe hozza a társasházakat, lehetetlenné teszi, hogy korszerűsítsenek, felújítsanak. Ma nem szűkíteni, hanem bővíteni kéne a lakástámogatás módjait, olyan eszközöket kell támogatni, ami sok családnak ad eleget, nem pedig keveseknek sokat. Az LMP ismételten hangsúlyozza: Magyarországon lakhatási válság van. Minden olyan intézkedés, ami a felújítási és újotthon-teremtési forrásokat csökkenti, ezt a válságot növeli. Ráadásul a Fidesz minden alkalommal elutasítja az LMP bérlakásépítési és támogatási javaslatait is, amelyek szintén megfizethető otthont adnának az embereknek. Elutasították a lakásfelújítás ÁFÁ-jának csökkentését is.

Már korábban is felröppentek hírek a támogatás eltörléséről, ám azokat a kormány mindig – most már tudjuk, hazug módon – tagadta. Most pedig puccsszerűen mégis elveszik. A Fidesz most egymillió embertől vesz el, hogy keveseknek adhasson. A Fidesz a gazdagok pártja, egy szűk elit gazdasági érdekeit képviseli csak. Az LMP  ezért online petíciót indít, amiben több százezer állampolgár velünk együtt fejezheti ki tiltakozását.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!