Orbán továbbra is Putyin csatlósa maradt

A lengyel államfő szerint nemcsak Lengyelországnak, hanem egész Európának függetlenednie kell Putyintól. Tiszta és egyenes mondatokat hallhattunk a lengyel miniszterelnöktől, aki egyértelműen különbséget tud tenni agresszor és leigázott között. Ma ott tartunk, hogy a lengyel államfő jobban érti és tiszteli 56-os hőseinket, mint a magyar miniszterelnök.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken gazdasági intézkedéscsomagot jelentett be. A Putyin-ellenes pajzsnak elnevezett csomag célja az infláció csökkentése, a munkahelyek védelme és a lengyel cégek támogatása. A lengyel államfő szerint a gáz árát akkor lehet csökkenteni, ha nemcsak Lengyelország, hanem egész Európa függetlenedik Putyintól, amihez viszont mindnyájunk ellenállóképességére szükség van Putyin zsarolásával szemben.

Nem csoda, hogy már a lengyel vezetés is árulónak tartja Orbán Viktort, hiszen a magyar kormány részéről egyetlen szót sem hallhattunk arról, hogy miként kívánja csökkenteni Magyarország kiszolgáltatottságát az orosz energiahordozókkal szemben. Sőt, a Paks2 projekttől sem akarnak elállni. Orbán Viktor továbbra is védi Putyint és nemzeti szuverenitásnál fontosabbnak tekinti az orosz diktátor érdekeit.

Orbán Viktor március 15-én kijelentette, hogy egyenlő távolságot akar tartani szövetségeseink és Putyin között. Az Egységben Magyarországért szövetség határozottan kijelenti, hogy Magyarország nem akar egyenlő távolságban lenni az EU-tól és Putyintól. Nekünk a NATO a szövetségesünk és az EU az otthonunk. Mi a nyugat részei vagyunk, és azok is fogunk maradni. Orbán Viktor összekeveri a magyar népet saját szellemi elődjeivel: Kun Bélával, Rákosi Mátyással és Kádár Jánossal.

Orbán Viktortól és kormányától arról egyetlen mondat sem hangzott el, hogy miként akarja kezelni a 12 év elhibázott gazdaságpolitikájából és a háborúból fakadó gazdasági, megélhetési válságot.

Az Egységben Magyarországért szövetség arra készül, hogy az április 3-i kormányváltást követően azonnal meg tudja tenni a gazdasági válságból való kilábaláshoz szükséges lépéseket.

Nem leszünk orosz gyarmat!

Egységben Magyarországért:
DK
Jobbik
LMP
MMM
Momentum
MSZP
Párbeszéd

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!