Orbán Viktor megbüntette Gödöllőt, a fideszes képviselő pedig hallgat, mint a sült hal

Gödöllő egy fillér kompenzációt sem kap a kormánytól az iparűzési adó elvétele után. Hol bujkál a fideszes képviselő, Vécsey László? – teszi fel a kérdést Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési frakciójának a tagja, a térség képviselőjelöltje.

Az önkormányzatok kivéreztetése régóta tart. A kormány először elvette a gépjárműadót, majd a helyi iparűzési adó közel felét. A 25 ezer főnél nagyobbi városoknak külön megállapodást kellett kötnie a kompenzáció mértékéről. Kiderült, nem a rászorultság elvének alapján kapják meg a pénzt a városok, hanem Orbán Viktor kegyeiből. 15 nagyváros bevételét a kormány egyáltalán nem kárpótolja. Ezek jellemzően ellenzéki vezetésű városok. Gödöllőt is tiltólistára tette Orbán Viktor.

Gödöllő a gépjárműadó miatt 450 millió, az iparűzési adó elvétele és a parkolási díjak eltörlése miatt további 1 milliárd forinttal gazdálkodhat kevesebből. Ezekkel az elvonásokkal nem az önkormányzatokat sújtja Orbán Viktor, ezekkel az elvonásokkal a gödöllői emberektől veszi el a pénzt.

Fokozott izgalommal várjuk Gödöllő térség fideszes képviselőjének, Vécsey Lászlónak a sajtótájékoztatóját, ahol elmagyarázza az itt élő embereknek, hogy miért nem állt ki az érdekeik mellett, és miért nem harcolta ki Gödöllő városának a jogosan járó forrásokat. Amennyiben nem lesz ilyen tájékoztatás a részéről, akkor végleg méltatlanná válik Gödöllő és térségének országgyűlési képviseletére. 2022-ben mennie kell.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!