Orbán Viktor továbbra is visszafelé szeretné forgatni az idő kerekét

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában újfent bizonyította, hogy továbbra is kizárólag az importált fosszilis energiában tud gondolkodni, hiszen sokadszorra beszélt úgy az energiaválságról, hogy a valódi megoldást jelentő zöldfordulatról egy szót sem ejtett.
Az LMP továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy tegyen lépéseket az energia-önrendelkezés érdekében, tegyen konkrét lépéseket azért, hogy se Oroszországtól, se az általuk kárhoztatott szankcióktól ne függjünk: első lépésben vonják vissza a szélenergia betiltását, töröljék el a napenergiára kivetett extra adó és indítsanak épületszigetelési programot.
Javasoljuk továbbá a kormánynak, hogy ha már úgyis konzultációt indítanak, és a miniszterelnök maga is elismerte, hogy a szélenergia használatáról a kormányon belül is vita van, akkor talán kérdezzék meg az emberek véleményét is a megújuló energia használatáról.
Garantáljuk, hogy ennek eredményeként az derül majd ki, hogy a szélenergia kérdéséről legfeljebb a kormányon belül van vita, a magyar emberek egyértelműen a zöldfordulat mellett állnak.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!