Palkovics László nem érti, vagy nem akarja érteni a valóságot

Miközben Palkovics László technológiai és ipari miniszter elérzékenyült a kormány teljesítményétől a klímavédelem területén, egy független elemzés szerint Magyarország a legutolsó az Európai Unióban e téren. Az LMP szerint az Orbán-kormányok elhibázott 12 éve miatt kerültünk a szégyenpadra.

A magyar kormánynak 12 éve volt felkészítenie az országot a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésére. Az LMP hiába kongatta a vészharangot, és adott be előremutató törvényjavaslatokat, a Fidesz ezeket folyamatosan elkaszálta. Ennek most isszuk meg a levét, hiszen hiába érkezett az elmúlt évtizedben rengeteg uniós pénz, a kormány nem fejlesztette kellő mértékben a megújuló energiaforrások használatát, pedig ez mára biztosítaná Magyarország energetikai függetlenségét. A Fidesz ehelyett tudatosan orosz fosszilis függőségbe taszította hazánkat. Nem történt semmi az energetikai korszerűsítések terén sem, pedig komplex épületszigetelési programmal a magyar ingatlanok energiafogyasztása a felére csökkent volna. A kormány nem állt meg az országhatárokon sem, Brüsszelben is tudatosan bojkottálja a zöld fordulatra vonatkozó terveket.

A vétkes mulasztások miatt tartunk ott, hogy nincs más megoldási javaslatuk, csak az, hogy vágják ki az erdőket, miközben a független nemzetközi mérés szerint az egész Unióban Magyarország teljesít legrosszabbul a klímavédelem terén.

Dr. Schmuck Erzsébet és Ungár Péter,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!