Pedagógusnap – Megbecsülést a pedagógusoknak!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint nem is kérdés, hogy a megfelelő bérek biztosítása a pedagógusoknak a magyar állam feladata, az uniónak ahhoz nincs köze. Azonnali, 50 százalékos emelésre van szükség, amit minden évben egy infláció feletti növelésnek kellene követnie ahhoz, hogy vonzóvá váljon a pálya. A státusztörvényt pedig el kell felejteni. 

Rétvári Bence államtitkár a napokban azt nyilatkozta, hogy a kormány azt szeretné, hogy ne csak pedagógusnapon érezzék az elismerést a tanárok, hanem minden hónapban a fizetésükön keresztül is.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a kormány gyűlöletkampányt indított a pedagógusok ellen ahelyett, hogy megoldaná a csődközeli helyzetbe került oktatási rendszer problémáit.

Ahelyett, hogy a kormány tisztességes béremelést adna a tanároknak, arra használja őket, hogy kommunikációs támadást indítson az Európai Unió ellen.

Ahelyett, hogy a kormány megbecsülné a tanárokat, a státusztörvénynek csúfolt büntetőtörvénnyel további jogoktól akarja megfosztani és megalázni a pedagógusszakmát.

Csárdi Antal és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettesei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!