Perneczky Lászlót, az LMP önkormányzati képviselőjét választották Újpest alpolgármesterének

Perneczky László tősgyökeres újpesti, 1971-es születése óta Újpest-Istvántelken él. Harmadik ciklusát tölti önkormányzati képviselőként a 4. kerületben. 2019 óta a kerület Klíma-és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke. Önkormányzati képviselőként a kezdetektől a városüzemeltetés és a népjólét ügyeit vitte. Alpolgármesterként a népjóléti, lakásügyi, szociális és egészségügyi ügyek fognak hozzá tartozni.

Megválasztása utáni beszédében megköszönte a választók, az LMP csapat, a sok színű képviselő-testület és városvezetés bizalmát. Édesanyja évtizedekig vezető védőnő volt Újpesten, elhunyt felesége bölcsődei gondozónő volt, alpolgármesteri munkáját az ő szellemiségükben fogja végezni.

Politikai ars poeticája az, hogy növelni kell az emberek társadalmi részvételét és tudatosságát. Legyen cél, hogy az embereket érdekelje és akarjanak beleszólni Újpest ügyeibe. Ehhez emberközeli, szolgáltató, normális köztájékoztatással bíró önkormányzatra van szükség. Elkötelezett zöld politikus, egészséges, befogadó lokálpatrióta hozzáállást képvisel. Szlogene a “Legyen Újpest jó szomszédság!”. Ezekhez nem nagy projektek kellenek, nem központi kommunikáció sulykolása, hanem igazi aprómunka és szorgalom.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!