Petíciót indít az LMP az igazságosabb nyugdíjemelésért

Az LMP petíciót indít a nyugdíjak igazságosabb, az inflációt meghaladó emelése érdekében – jelentette be Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke szombaton a Facebookon tartott sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt tíz évben az idősek jelentős része elszegényedett a Fidesz politikája miatt; csak tavaly 72 ezer nyugdíjas csúszott szegénysorba.

600 ezer idős magyar kap 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat, a minimálnyugdíj pedig továbbra is 28 500 forint.

Az idősek elszegényedése összefügg azzal, hogy a kormány mindössze az inflációkövetést vállalta a nyugdíjak esetében, de ott is trükközik, hiszen tudatosan alul tervezi az infláció mértékét és csak év végén korrigál.

Szégyen, hogy a nyugdíjasoknak – a törvény szerint – járó pénzt egész évben ingyen használja a kormány.

A további elszegényedést úgy lehetne kezelni, hogy az alacsonyabb nyugdíjakat nagyobb arányban emelik.

Az LMP azt követeli, hogy a kormány vizsgálja felül a nyugdíjemelés gyakorlatát és nyújtson be az Országgyűlésnek olyan törvényjavaslatot, amely megállítja a nyugdíjastársadalom további szétszakadását, és biztosítja az idősek tisztességes megélhetését.

Arra buzdítunk mindenkit, hogy aki elfogadhatatlannak tartja a nyugdíjastársadalomban meglévő jövedelmi különbségek drámai mértékű növekedését és felháborító, hogy a kormány egész évben ingyen használja a nyugdíjasoknak járó pénz egy részét, az írja alá a petícióinkat ide kattintva.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!