Planet 2021 – LMP: a fenntarthatósági expó nem teszi zöldebbé az országot

Az LMP szerint semmire sem jó a fenntarthatósági expó, mert ahogy a Fidesz-KDNP irányítja az országot, úgy az sem zöldebb, sem fenntarthatóbb nem lesz.

Kanász-Nagy Máté LMP-társelnök szerdai online sajtótájékoztatóján a „kormány legnagyobb látványpékségének” nevezte a Planet Budapest 2021 rendezvényt.

Azt mondta, a kabinet tönkretette a természet- és környezetvédelmi intézményrendszert, „kiherélte” az ellenzéki klímavédelmi törvényt, és mindent a profitnak rendel alá.

Az országban magas a légszennyezettség, mégsem fejlesztik a közösségi közlekedést. Inkább akkumulátor-nagyhatalommá tennék az országot, holott az egy „antizöld” iparág, ami a lehető legnagyobb mértékben szennyezi a környezetet – hangoztatta Kanász-Nagy Máté.

Az ellenzéki politikus Áder Jánost is bírálta, mondván, az államfőt nem érdekli, milyen beruházás létesül a Fertő tó partján, hiszen korábban azt nyilatkozta: nem ismeri annak részleteit.

Kifogásolta azt is, hogy mindezek mellett a kormány – mint mondta – az elektromos kukásautóktól vagy a hulladékot lebontó baktériumkoktéloktól várja a fenntarthatóságot. Semmilyen innováció nem segít, a fő gond ugyanis a fogyasztói kapitalizmus, a profitéhség; ezen kellene változtatni, a jövő csak akkor lesz zöld – szögezte le az LMP-s politikus.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!