Propaganda helyett valós cselekvést a gyermekvédelemben!

Propaganda helyett valós cselekvést kér az LMP a gyermekvédelemben – mondta az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnap Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Hohn Krisztina az LMP Országgyűlésnek benyújtott határozati javaslatát ismertetve kifejtette: sürgősen be kell vezetni kötelező pszichológiai alkalmassági vizsgálatot minden, a gyermekvédelmi, valamint az oktatási-nevelési és egészségügyi intézményekben kiskorúakkal foglalkozó dolgozó esetében, beleértve a nevelőszülőket is.
Az LMP javasolja, hogy szigorítsák a kiskorúak internetes pornográf tartalmakhoz, valamint közösségi oldalakhoz való hozzáférését, a TikTok nevű közösségi alkalmazáshoz csatlakozás korhatárát pedig 18 éves korra emelnék.
A LMP jelentősen szigorítaná azok büntetését, akik a rájuk bízott kiskorúakhoz szexuális szándékkal közelednek vagy erre utaló nyilatkozatot tesznek. Velük szemben sokkal szigorúbban kell eljárni, és örökre el kell tiltani őket a kiskorúakkal való foglalkozásoktól – hangsúlyozta a szóvivő.
Az ellenzéki párt fontosnak tartja tájékoztató program indítását a szülőknek arról, hogyan tudják megvédeni gyermekeiket az internetes bántalmazásoktól, zaklatásoktól.
Javasolja az LMP azt is, hogy a kormány társadalmi célú hirdetésekben hívja fel a figyelmet a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális visszaélések megelőzésére és az ilyen cselekmények jelzésére – tette hozzá Hohn Krisztina.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!