Reagálás az újabb nemzeti konzultációra

Az Orbán Viktor által ma bejelentett újabb nemzeti konzultáció ötlete a nyilvános beismerése annak, hogy Karmelitában nagyon komolyan rettegnek a 2022-es választási vereségtől és minden eszközt bevetnek annak elkerülésére.

Nem riadnak vissza a féktelen osztogatás ígérgetésétől, miután sem a járvány idején, sem most, a kilábalás kezdetén nem nyújtanak segítséget sem a rászorulóknak, sem a nyugdíjasoknak, sem mikro- kis- és középvállalkozásoknak – csak a barátaiknak, az oligarcháiknak csatornázzák a forrásokat. A most beígért SZJA visszatérítés is csak egy ígéret, ami vagy valóra válik vagy nem.

Orbán a mai kormányinfón három válságról emlékezett meg, de valahogy megint elfelejtette, hogy minél sürgősebben kezelni kellene a klímaválságot. Nem mélyíteni, hanem felszámolni kellene a társadalmi feszültséget, amit igen jelentős mértékben éppen a miniszterelnök gerjeszt, megosztva, egymás ellen hangolva a különféle társadalmi csoportokat. Kisebb és nagyobb jövedelműeket, nyugdíjasokat és munkavállalókat, gyerekes és gyerek nélküli családokat.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!