Reagálás Orbán Viktor beszédére

Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán elmondott beszédében hosszan beszélt a zöldpolitikáról. A miniszterelnök szerint a kormány politikája az, hogy nemet mond a zöld ideológiára, de igent a zöld energiára. Beszédében kiállt az akkumulátorgyarmatosítás terve mellett, külön megnevezve azokat a településeket, ahol egyébként óriásiak a lakossági tiltakozások a szennyező gyármonstrumok ellen. Az LMP szerint a beszéd igazolás arra, hogy zöldpolitikát ez a kormány biztosan nem fog tudni csinálni.

Mi, zöldek természetesen egyetértünk azzal, hogy igent kell mondani a zöld energiára. A probléma ott kezdődik, hogy a hangzatos kijelentések ellenére, a kormány és személyesen a kormányfő rendre nemet mond a megújuló energiaforrásokra: mindmáig tiltják a szélenergiát, semennyire nem csökkentették az orosz gázfüggőségünket és ragaszkodnak a paksi bővítéshez. Hiába szeretne időről-időre bezöldülni a Fidesz, a helyzet úgy áll, hogy nemcsak a zöld ideológiára, hanem a zöld energiára is méretes nemet mondanak.  Az akkumulátorgyarmatosítás ügyében pedig azt javasoljuk a miniszterelnöknek, hogy kérdezze meg a „hajrázásról” a debrecenieket, gödieket, ácsiakat vagy éppen az iváncsaiakat. Az akkumulátorgyárak tönkreteszik megmaradt vízkészletünket, felemésztik termőföldjeinket. Orbán Viktor a magyarok egyre csökkenő kisebbségét képviseli akkumulátorgyarmatosító terveivel.

A kongresszusi beszéd arra volt kiváló igazolás, hogy zöldpolitikát Magyarországon soha nem Orbán Viktor fog csinálni, hanem vele szemben kell majd megcsinálni.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!