Reagálás Varga Judit egyetemi modellváltással kapcsolatban tett kijelentésére

Varga Judit igazságügyi miniszter és egyben a Miskolci Egyetem kuratóriumi elnöke szerint a modellváltásnál „fantasztikusabb dolog kevés történt az elmúlt ötven-száz évben a magyar egyetemekkel”.

Valóban fantasztikus dolog történt, de csak Varga Judittal és a többi kinevezett fideszes kurátorral. Az, hogy Vargát az Orbán-klán kiskirállyá avatta a Miskolci Egyetemen, vajmi kevéssé fogja az egyetem és a fiatalok sorsát jobbá tenni.
Navracsics Tibor, a Pannon Egyetem kuratóriumának elnöke szintén összekeveri saját magát a fiatalokkal, hiszen valójában pont ő és a többi modellváltó az, aki az államtól vár állandó juttatásokat a „magánosított” egyetemeken keresztül. Teszi ezt azért, hogy saját magát és kurátor társait helyzetbe hozza.

Egyedül azok jártak jól a modellváltással, akik jó viszonyt ápolnak a kuratóriumokba bebetonozott politikusokkal. Rogán Antal kabinetfőnökének sem kellett valószínűleg kétszer kérnie, hogy olyan vizsgát is sikeresen letehessen a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jóvoltából, melyre el sem ment.

Amit a fidesz hűbérurai és úrnői fantasztikus dolognak tartanak, valójában a magyar egyetemekkel és ifjúsággal tett legaljasabb lépés az elmúlt évszázadban, hiszen a tudás központjai mellett a morált is porig rombolja.

Dr. Keresztes L. Lóránt,
az LMP frakcióvezetője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!