Rogáni cenzúra áldozata lett az LMP-s sajtótájékoztató?

A Magyar Távirati Iroda valószínűsíthetően felsőbb utasításra nem tudósított az LMP – Magyarország Zöld Pártjának hétfői sajtótájékoztatójáról. Keresztes L. Lóránt a sajtótájékoztatón arra szólította fel Balog Zoltánt, hogy haladéktalanul tisztázza, igazak-e a sajtóhírek, valóban ő javasolta-e Novák Katalinnak h támogassa  K. Endre kegyelmi felterjesztést, és amennyiben így volt, arra is derítsen fényt, hogy honnét jött az erre irányuló szándék.

Az LMP országgyűlési képviselője fő témaként a víziközmű hálózat fontos teendőiről beszélt szakmai érveket felsorakoztatva, kiegészítő témaként Balog Zoltán felelősségét firtatta a botrányos kegyelmi ügyben, továbbá beszámolt arról, hogy az LMP a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését kezdeményezi Rogán Antal nyilvános meghallgatása érdekében.

Az MTI nem tudósított az eseményről, ami az LMP szerint felsőbb nyomásgyakorlás miatt történhetett. Magyar Péter vasárnapi interjújában elmondta, hogy minden MTI anyagot Rogán Antal körei néznek át és véleményeznek. Gyanítható, hogy ennek a cenzúrának esett áldozatául az LMP sajtótájékoztatója is.

Az LMP továbbra is fontosnak tartja azt az álláspontot, amely szerint az áldozatok iránti tisztelet okán az a legalapvetőbb elvárás és követelés, hogy minden érintett mihamarabb egyértelmű és világos válaszokat ad arra, hogy kinek milyen szerepe volt a pedofil vezetőt védő igazgató-helyettes kegyelmének ügyében.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!