Romániában lépnek a TikTok ellen, Magyarországon a kormány nem csinál semmit

Miközben Romániában védenék a 16 év alattiakat a közösségi média káros hatásaitól, addig Magyarországon az ún. nemzeti-keresztény kormány engedi, hogy gyermekeink napi szinten szembesüljenek a pornóval, az erőszakkal és a brutalitással a telefonjuk kijelzőjén. Az LMP követeli, hogy a kormány engedje át az LMP valódi gyermekvédelmi határozati javaslatait.

A legújabb hírek szerint Romániában törvénymódosítást nyújtottak be, melynek célja, hogy 16 éves koráig a kiskorú csak szülői beleegyezéssel férhessen a közösségi médiaplatformokhoz. Tilos lenne 16 év alatti kiskorú számára olyan személyes fiókot létrehozni és használni, amelyhez nem kapott előzetes szülői hozzájárulást.

Már Romániában is valódi problémaként kezelik a közösségi médiumok káros hatásait a 16 év alatti kiskorúakra. Eközben Magyarországon az LMP hiába nyújtott be két gyermekvédelmi törvénymódosító csomagot is, ami valódi védelmet nyújtana a gyerekeknek, a Fidesz-KDNP ezeket elkaszálta. Ebből a kormányzati magatartásból újfent kiderült, hogy a Fidesznek és a KDNP-nek a gyermekek védelme nem számít, csak az, hogy kommunikációs trükközésre használják őket.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!