Róna Péter hivatalosan is köztársaságielnök-jelölt

Az ellenzéki pártok ma leadták a jelöléshez szükséges aláírásokat, így mostantól Róna Péter hivatalosan is az Egységben Magyarországért köztársaságielnök-jelöltje.

Az országgyűlési képviselőknek arról kell majd dönteniük a jövő héten, hogy az üzleti és egyetemi világban is megbecsült, 1956-ban emigrált majd 1990-ben hazatért, a devizahitelesekért harcosan kiálló Róna Péter, vagy Orbán Viktor pártkatonája, a Fidesz egykori alelnöke és minisztere, Novák Katalin alkalmasabb arra, hogy kifejezze a nemzet egységét.

A kormánypárti képviselők szavazási magatartásához sok kétség nem férhet.
Ezzel együtt az Egységben Magyarországért pártjai elvárják a fideszes hatalomtól, hogy a szavazás előtt engedje beszélni a Parlamentben Róna Pétert.

A Fidesz azért siet még a választások előtt lezárni az új köztársasági elnök megválasztását, mert pontosan tisztában van vele, hogy az ellenzék által követelt közvetlen szavazáson Novák Katalinnak esélye sem lenne Róna Péterrel szemben. A Fidesz nem a magyar emberek akaratából, hanem annak ellenére tervez köztársasági elnököt választani, de ennek az árát majd az április 3-i országgyűlési választáson fizetik meg.

Egységben Magyarországért:

DK
Jobbik
LMP
MMM
Momentum
MSZP
Párbeszéd

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!