Schmuck Erzslébet: azonnal állítsák le a Lovasberény melletti beruházást!

Az LMP a Lovasberény és Nadap közötti állami erdőterület lekerítésének és a vadászati központ építésének azonnali leállítását követeli.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke keddi online sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy eddig szerinte a nagy tavainkat szállták meg a Fidesz közeli oligarchák, de már az erdőket is kezdik kisajátítani.
A két település között mintegy hétszáz hektárnyi állami erdőterületet akarnak lekeríteni a Tradicionális Vadásztársaság kezdeményezésére, amelynek a vezetői között megtalálható volt egy olyan ember is, aki Pintér Sándor belügyminiszter cégét is vezette.
A politikus rámutatott: az erdőtörvény értelmében vadaskertet csak gazdasági célú területen lehet létrehozni. Nadap polgármestere is tiltakozott a Natura 2000-es területen megvalósuló beruházás ellen, ami a falu területének 26 százalékát érinti – tette hozzá Schmuck Erzsébet.
Az LMP társelnöke azzal sem ért egyet, hogy miközben a kormány az embereknek fontos beruházásokat leállítja, az egykori lovasberényi kormányüdülőből kialakítja a vadászati központot.
A párt ezért azt követeli Nagy István agrárminisztertől, hogy azonnal vizsgálja felül a beruházás környezetvédelmi engedélyét és kezdjen tárgyalásokat a területért felelős honvédelmi tárcával.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!