Segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

Az LMP kiemelt célnak tartja a tömegközlekedés fejlesztését, az ellenzéki párt szerint ugyanis minden eszközzel segíteni kell, hogy az emberek az autózás helyett a közösségi közlekedést válasszák.

Süveg Anna szóvivő a párt szerdai, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: a klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

A párt olyan úgynevezett klímabérlet bevezetését javasolja, amely a vármegye- és országbérlettel szemben a helyi közlekedésre is érvényes.

A szolgáltatás minőségén is javítani kell – hangsúlyozta a szóvivő. Kijelentette: a csak kínai érdekeket szolgáló Budapest-Belgrád vasút fejlesztésére szánt ezermilliárd forintból rendbe lehetne tenni a fontosabb pályákat, jó minőségű motorvonatokat is be lehetne szerezni és a menetrendet is ütemessé lehetne tenni.

Kijelentette azt is: az LMP elhibázottnak tartja a kormány döntését, miszerint az M1-es autópálya szélességét bővíteni kívánja, miközben a párhuzamosan futó 1-es vasúti fővonalat hagyta „lerohadni”. Bírálta a vasúti mellékvonalak bezárását is.

Hangsúlyozta: az LMP politikusai azért dolgoznak majd az Európai Parlamentben, hogy Magyarországon megbízható, jó minőségű tömegközlekedés legyen.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!