Semmit nem nyerünk az akkumulátorgyárakkal

Az LMP szerint az ország semmit sem nyer az akkumulátorgyárak Magyarországra telepítésével és hamisak a kormány állításai arról is, milyen foglalkoztatást és adófizetést remélhetünk ezen üzemektől.

Csárdi Antal a párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján a Debrecenbe épülő CATL-gyár menedzserének nyilatkozatára utalva azt mondta: az üzem először kínaiakat tervez foglalkoztatni, akiket később robotok váltanak fel.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, aki szerint az akkumulátorgyárak adóznak, de ha mégsem, akkor az ott dolgozók fizetnek adót és járulékot.

„Szeretném tájékoztatni miniszterelnök urat, hogy a robotok nem fizetnek sem járulékot, sem adót” – mondta Csárdi Antal.

Beszélt arról is, hogy ezen üzemekben rengeteg túlmunkát várnak el. A munkások motozáson esnek át, a telefonjuk kameráját pedig le kell takarniuk.

Csárdi Antal azt mondta: az üzemek nem a technológiai információt féltik, azt akarják megakadályozni ezzel, hogy ismertté váljanak az ottani munkakörülmények.

Csak a debreceni gyár esetében minden egyes kínai munkavállaló foglalkoztatásához 35,5 millió forinttal járulnak hozzá a magyar adófizetők – sorolta kifogásait a politikus.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!